Reseptit

Kevyt vadelma-tuorejuustokakku

16.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Tällä reseptillä valmistat kevyen ja vaniljaisen vadelma-tuorejuustokakun.

Ainekset

pohja:

2 munaa
1 dl sokeria
50 g sulatettua kevytlevitettä
0.5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:

1 dl vaaleaa mehua

täyte:

6 liivatelehteä
vettä
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1-1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 limetin tai 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

päälle:

1 l vadelmia
3 dl vettä
1.5 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu kevytlevite ja maito. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtoreunavuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla. Paista kakkupohjaa 175 asteen uuninlämmössä noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä, irrota vuoan reunat ja pese ne. Kiinnitä reunat takaisin paikalleen.

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi.

Mausta tuorejuusto sokerilla, vaniljasokerilla ja raastetulla limetin- tai sitruunankuorella. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun limetti- tai sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte kakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa.

Levitä vadelmat kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Anna seistä hetki ja sivele kiille marjojen päälle.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme