Reseptit

Kikhernesalaatti

Hedelmäinen kikhernesalaatti on ruokaisa loppukesän tai alkusyksyn salaatti. Kasviksia voi vaihdella sesongin mukaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut kikherneet

  • 400 g kikherneitä valutettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/2 tl currya
  • 1/2 tl chilijauhetta

Kikhernesalaatti, salaattipohja:

  • 6 luumua tai aprikoosia
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 keltainen paprika
  • 1-2 kerää rapeaa vihreää salaattia

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Viimeistelyyn

  • versoja

Valmistusohje

Kikhernesalaatti tehdään helposti näin:

1. Kaada kikherneet kulhoon ja lisää öljy, suola, sokeri, curry ja chilijauhe. Sekoita ja kaada herneet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda niitä 225-­asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä hieman.

2. Halkaise luumut ja poista kivet. Leikkaa ne lohkoiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi paprika. Laita luumu­ lohkot, kirsikkatomaatit, pap­rikat ja kikherneet kulhoon.

3. Sekoita kastikkeen ainek­set keskenään, ja kääntele seos kasvisten joukkoon.

4. Revi vihreä salaatti haaruk­kapaloiksi ja levitä salaattiva­dille. Kaada päälle kasvisseos.

5. Koristele kikhernesalaatti versoilla ja tarjoa.

Katso myös: Kikherneet tukevoittavat salaatit ja keitot, mutta sopivat myös smoothien sekaan – poimi vinkit käyttöön ja ohjeet helppoihin arkiruokiin

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdetut kikherneet – näin teet niistä rapeita ja yhtä koukuttavia kuin chipsit ja popcornit

X