Kikhernesalaatti
Hedelmäinen kikhernesalaatti on ruokaisa loppukesän tai alkusyksyn salaatti. Kasviksia voi vaihdella sesongin mukaan.
Ainekset
Paahdetut kikherneet
- 400 g kikherneitä valutettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- 1/2 tl currya
- 1/2 tl chilijauhetta
Kikhernesalaatti, salaattipohja:
- 6 luumua tai aprikoosia
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 keltainen paprika
- 1-2 kerää rapeaa vihreää salaattia
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 salottisipuli hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Viimeistelyyn
- versoja
Valmistusohje
Kikhernesalaatti tehdään helposti näin:
1. Kaada kikherneet kulhoon ja lisää öljy, suola, sokeri, curry ja chilijauhe. Sekoita ja kaada herneet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda niitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä hieman.
2. Halkaise luumut ja poista kivet. Leikkaa ne lohkoiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi paprika. Laita luumu lohkot, kirsikkatomaatit, paprikat ja kikherneet kulhoon.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, ja kääntele seos kasvisten joukkoon.
4. Revi vihreä salaatti haarukkapaloiksi ja levitä salaattivadille. Kaada päälle kasvisseos.
5. Koristele kikhernesalaatti versoilla ja tarjoa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdetut kikherneet – näin teet niistä rapeita ja yhtä koukuttavia kuin chipsit ja popcornit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous