Reseptit

Kirpeä raparperikiisseli

Raparperikiis­seli kestää maus­teita. Kokeilepa inkivääriä ja pin­nalle ripaus kane­lia mansikoiden, rosmariinin sekä jäätelön seuraksi.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirpeä raparperikiisseli:

  • 400 g raparperin varsia
  • 1 l vettä
  • 2 cm pala inkivääriä
  • n. 1 dl sokeria

Suurus:

  • 2 rkl perunajauhoa
  • 1 dl vettä

Pinnalle:

  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

1. Paloittele raparperin varret kiehuvaan veteen, mausta keitos sokerilla ja kuoritulla viipaloidulla inkiväärillä. Kun raparperi pehmenee, suurusta seos kylmään veteen sekoitetulla perunajauholla. Kaada suurus nauhana ja sekoita keitosta kunnes se sakenee. Anna pulpahtaa pari kertaa ja ota liedeltä.

2. Jaa kiisseli annoksiksi ja tarjoa tuoreiden rosmariinilla ja hunajalla maustettujen mansikoiden kanssa. Raparperin kanssa on hyvä nauttia maitotuotteita, esimerkiksi luonnonjogurtin, mascarponevaahdon tai kermajäätelön kanssa.

X