kanelilla ja kookoksella maustettu riisipuuro
Reseptit

Kookos-kaneliriisipuuro ja puolukoita

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl riisihiutaleita
  • 8 dl (2 prk) kookosmaitoa
  • 0,5 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • 4 rkl paahdettuja kookoshiutaleita
  • 4 rkl pakastepuolukoita
  • ripaus ruokosokeria

Valmistusohje

Klassinen joulupuuro maistuu tänä vuonna kookokselta. Puuro sopii aaton myöhäiseksi aamupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi.

1. Mittaa kattilaan riisihiutaleet, kookosmaito, kaneli, vaniljasokeri ja suola. Vispilöi tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Keitä kannen alla hiljaa poreillen noin viisi minuuttia ja nosta kattila liedeltä.

3. Anna puuron vetäytyä vielä muutama minuutti.

4. Jaa se kauniisiin annosmaljoihin ja ripottele pinnalle paahdettuja kookoshiutaleita, pakastepuolukoita ja ripaus ruokosokeria.

Katso myös:

Joulupuuro, Ruoka.fi

Riisipuuro uusin maustein – Ruususen riisiherkku, Ruoka.fi

Aattoaamun joulupuuro, Kotiliesi.fi

 

X