riisipuurosta tehty herkkujälkiruoka
Reseptit

Riisipuuro uusin maustein – Ruususen riisiherkku

Joulupöydän jälkiruoan kruunaa kuninkaallisesti - riisipuuro uudessa muodossaan -  Ruususen riisiherkku. Ruususen riisiherkussa on energiaa vain 250 kcal/annos.
Teksti: Leena Valta Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl vettä
  • 1 dl puuroriisiä
  • 5 dl rasvatonta maitoa
  • 2 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl ruusuvettä
  • 0.3 tl kardemummaa
  • 0.5 dl hienonnettuja pistaasipähkinöitä
  • 1 dl vispikermaa (rasvaa 23 %)

Lisäksi:

  • 2 dl pakastettua ruusunmarjasosetta

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, lisää riisit ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt ryyneihin. Lisää maito ja hauduta seos puuroksi välillä sekoitellen.

2. Mausta puuro ja lisää rouhitut pähkinät ja rusinat. Anna jäähtyä ja kääntele puuroon vaahdotettu kerma. Nauti pakastetun ruusunmarjasoseen ja/tai hedelmien (esimerkiksi muutaman viikunasiivun) kera.

X