Julkkikset

Julkkikset paljastavat oudot selittämättömät kokemuksensa: ”Peljästyin aivan perseettömäksi”

Millaista on kokea jotain yliluonnolliselta vahvasti tuntuvaa – kuten melkein tavata kummitus? Julkisuudesta tutut henkilöt ovat raottaneet kokemuksiaan yliluonnollisista ilmiöistä Annan haastatteluissa.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
OM-arkisto

Juha Vuorinen, Eija Ahvo ja Pate Mustajärvi ovat kaikki kertoneet yliluonnollisista kokemuksistaan.

Millaista on kokea jotain yliluonnolliselta vahvasti tuntuvaa – kuten melkein tavata kummitus? Julkisuudesta tutut henkilöt ovat raottaneet kokemuksiaan yliluonnollisista ilmiöistä Annan haastatteluissa.

Moni yliluonnollisen oloinen ilmiö on jäänyt suomalaisten kollektiiviseen muistiin.

Ylen päätoimittaja Jouko Jokinen kertoi jo vuosia sitten Aamulehdelle, että hän näki ufon. Asiaa muisteltiin yhä Journalisti-lehden haastattelussa alkuvuodesta 2022.

”Näin tunnistamattoman lentävän esineen vappuaattona 2007. Soitin heti STT:n tutulle päällikkötoimittajalle, mutta hän missasi silloin vuosisadan uutisen”, Jokinen muistelee tapahtunutta Journalistissa.

Jouko Jokinen
Jouko Jokinen uskoo nähneensä ufon.

Ja miten syntyikään Vain elämää -kuvauspaikka Satulinnan varsin aavemainen maine? Jo edesmennyt näyttelijä- ja muusikkolegenda Vesa-Matti Loirilla oli tunnetusti yliluonnolliseen uskovainen. Hän väitti kokeneensa kummittelua Vain elämää -sarjan kuvauspaikalla Hirvensalmen Satulinnassa ohjelman 3. tuotantokaudella.

Vesa-Matti Loiri
Vesa-Matti Loiri koki unohtumattoman herätyksen Satulinnassa.

”Vesku Loiri oli nukahtanut tietokoneen päälle luurit korvilla, kun joku herätti hänet. Mutta koska ketään ei näkynyt, Vesku oli ystävällisesti kiittänyt kummitusta ja siirtynyt nukkumaan mukavampaan asentoon”, tuottaja Alexandra von Knorring-Rosti sanoi Ilta-Sanomille vuonna 2014.

Toni Wirtanen heräsi tuottajan mukaan samaan aikaan Loirin kanssa siihen, kun hänen huoneessaan olevan vaatekaapin ovi avautui itsestään neljältä aamuyöllä. Lehdessä kerrotaan, että myös räppäri Elastinen olisi hätkähtänyt hereille aivan samalla kellonlyömällä ja muusikko Paula Vesala olisi kuullut ”ääniä ja epämääräistä liikehdintää, joka oli tuntunut oudolta”.

Lue myös Juha Itkosen kolumni: Ei sillä ole niin väliä, valehteleeko lapselle hammaskeijusta – Loirikin uskoi vaikka mihin

Millaisista muista selittämättömistä kohtaamisista viime vuosina on avauduttu? Tässä tulee Annan haastattelujen satoa:

Juha Vuorinen: ”Vain yksi kokemus on ollut pelottava”

Juha Vuorinen
Juha Vuorisella on useita yliluonnollisia kokemuksia.

Kirjailija Juha Vuorinen kertoi Annan haastattelussa vuonna 2021 yliluonnollisista kokemuksistaan.

”Isäni kuolinhetkellä kellot kotonamme pysähtyivät. Yksi niistä ei enää koskaan lähtenyt käyntiin. Kun isoisän oli aika lähteä, eteisen valot alkoivat vilkkua. Hänet tunnettiin innokkaana sähkön säästäjänä.

Minulla on lukuisia yliluonnollisia kokemuksia. Usein ne ovat tulleet tilanteessa, jossa olen tarvinnut lohtua. Vain yksi kokemus on ollut pelottava. Viinaan kuollut ystäväni ilmestyi kotiini keskellä yötä rauhattomana energiana. Silloin jouduin sanomaan, että ole hyvä ja poistu. Näillä asioilla ei ole leikkimistä.”

Lue koko haastattelu!

Eija Ahvo: ”Menneet läheiseni ovat kiinni luonnonkierrossa”

Eija Ahvo
Eija Ahvon edesmenneet läheiset ovat ilmaantuneet kuolinhetkellään Eijan reviirille.

Näyttelijä, laulaja ja mentori Eija Ahvo kertoi alkuvuonna 2023 Annan haastattelussa kokevansa, että kuolleet läheiset ovat hänelle läsnä luonnonkierrossa.

”Kun näen perhosen, juttelen ääneen pikkusiskoni kanssa. Hän sanoi kuolinvuoteellaan muuttuvansa perhoseksi ja tuovansa iloa elämääni. Hän kuoli koronakeväänä, ja juuri silloin pihamme oli täynnä sitruuna- ja nokkosperhosia.”

”Muutkin menneet läheiseni ovat kiinni luonnonkierrossa, ja he ovat ilmaantuneet kuolinhetkellään reviirilleni. Äiti on pyy, isä västäräkki, eräs ystäväni on punarinta ja toinen satakieli.”

”Ajattelen elämääni ympyränä, joka jossain vaiheessa sulkeutuu, eikä kukaan voi tietää milloin. Ehkä lähden kuoltuani lentoon tai ehkä muutun sammakoksi. Joka tapauksessa toivon olevani yhteydessä äiti maahan.”

Lue koko haastattelu.

Pate Mustajärvi: ”Huomasin, että keinutuolissa istui joku”

Pate Mustajärvi
Pate Mustajärvi on melkein nähnyt kummituksen.

Uskotko kummituksiin? Muusikko Pate Mustajärveltä tiedusteltiin asiaa Annan haastattelussa vuonna 2020.

”Uskon ja olen melkein nähnytkin kummituksen. Yhtenä syksynä olin maalla yksin ja kyykin takan edessä tulta sytyttämässä. Sivusilmällä huomasin, että takanani keinutuolissa istui joku. Peljästyin aivan perseettömäksi!

Kun viimein uskalsin kääntyä, näin, että keinutuolissa oli kaksi tyynyä ja lampaantalja.”

Lue koko haastattelu.

Pirkko Saisio: ”Olen nähnyt joitakin selkeitä enneunia”

Pirkko Saisio
Mystisyyden raja on Pirkko Saisiosta veteen piirretty viiva.

Kirjailija Pirkko Saisio kertoi Annan haastattelussa vuonna 2021 suhtautuvansa uskonnon ihmeisiin uteliaan kiinnostuneena. Hänen mielestään on vaikea erottaa, mikä on vaistoa tai intuitiota ja mikä on mysteeri. Hän kertoi itsekin kokeneensa selittämättömiä asioita.

”Olen nähnyt joitakin selkeitä enneunia, isoissakin asioissa. Mystisyyden raja on veteen piirretty viiva. Uskon, että ihmeitä tapahtuu niille, jotka niihin uskovat.”

Lue koko haastattelu.

X