Reseptit

Kostea suklaakakku ja mustapippurikerma

Mehevän suussasulava suklaakakku hellii taatusi makunystyröitä. Sopiva leivonnainen arjen kahvitteluhetkiin.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 175 g tummaa suklaata (65 %)
  • 3 munaa
  • 45 g (½ dl) sokeria
  • 90 g (reilu dl) sokeria
  • 75 ml vettä
  • 110 g suolatonta voita

Maustepippurikerma:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • vastajauhettua maustepippuria

Valmistusohje

Vaahdota 45 g sokeria ja munat. Sulata suklaa.

Keitä vesi ja 90 g sokeria vaaleaksi siirapiksi. Sulata voi. Sekoita sula voi ja suklaa siirappiin. Yhdistä lopuksi munavaahto ja suklaaseos.

Kaada taikina leivinpaperilla paperoituun ja voideltuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm.

Kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kumoa vuoasta vasta seuraavana päivänä. Tarjoile  suklaakakku maustepippurikerman kanssa.

Maustepippurikerma:

Vaahdota kerma ja sokeri. Mausta maustepippurilla. Muotoile lusikalla kermasta munanmuotoisia kuulia suklaakakun päälle.

X