Kostea suklaakakku ja mustapippurikerma
Mehevän suussasulava suklaakakku hellii taatusi makunystyröitä. Sopiva leivonnainen arjen kahvitteluhetkiin.
Ainekset
- 175 g tummaa suklaata (65 %)
- 3 munaa
- 45 g (½ dl) sokeria
- 90 g (reilu dl) sokeria
- 75 ml vettä
- 110 g suolatonta voita
Maustepippurikerma:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- vastajauhettua maustepippuria
Valmistusohje
Vaahdota 45 g sokeria ja munat. Sulata suklaa.
Keitä vesi ja 90 g sokeria vaaleaksi siirapiksi. Sulata voi. Sekoita sula voi ja suklaa siirappiin. Yhdistä lopuksi munavaahto ja suklaaseos.
Kaada taikina leivinpaperilla paperoituun ja voideltuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm.
Kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kumoa vuoasta vasta seuraavana päivänä. Tarjoile suklaakakku maustepippurikerman kanssa.
Maustepippurikerma:
Vaahdota kerma ja sokeri. Mausta maustepippurilla. Muotoile lusikalla kermasta munanmuotoisia kuulia suklaakakun päälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous