Reseptit

Kreikkalaiset kasviswrapit

Kasvisruoka on terveellistä ja maittavaa. Nämä kreikkalaiset kasviswrapit maistuvat ruokapöydässä vegetaristien lisäksi taatusti myös sekasyöjille.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kreikkalaiset kasviswrapit

  • 4 täysjyvävehnätortillaa

Täyte

  • 1 vihreä paprika
  • 1/2 pieni kerä amerikansalaattia
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 12 mustaa oliivia

Fetatsatsiki

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1/2 raastettu tuore kurkku
  • 100 g kevytfetajuustoa (3 %)
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl sokeria
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Kreikkalaiset kasviswrapit tehdään näin:

Kreikkalaiset kasviswrapit voi tehdä vaaleista tortillaletuista tai runsaskuituisista täysjyvätortilloista.

1. Valmista ensin fetatsatsiki. Valuta jogurtti kiinteämmäksi kahvisuodatinpussissa. Raasta kurkku kuorineen ja purista ylimääräinen neste pois. Hienonna fetajuusto haarukalla ja kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita hyvin jogurttiin kurkku, feta, valkosipulinkynnet ja mausteet. Anna kastikkeen maustua viileässä tarjoiluun saakka.

2. Leikkaa paprika ja salaatti ohuiksi suikaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit tai leikkaa isoimmat neljään lohkoon. Kuori ja suikaloi punasipulit ja halkaise oliivit. Annostele täytteet tsatsikikastikkeen kanssa tortillapohjille. Kääri  kasviswrapit tiukalle rullalle ja pakkaa mukaan evääksi tai tarjoile välipalana.

Saatat pitää myös kylmäsavulohitäytteisistä rieskarullista tai avokado-wasabitäytteisistä rieskarullista.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kylmäsavulohimoussella täytetyt rieskakupit

X