Kukkakaalipyree
Kukkakaalipyree maistuu grilliruokien kaverina tai kevynä lisukkeena arkiruokalautasella. Vihreä voimaväri on peräisin pinaatista.
Ainekset
Kukkakaalipyree:
- 1/2 l kukkakaalin nuppuja
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl kookosmaitoa
- 1 tl suolaa
- 50 g pinaattia
- 10 lehteä basilikaa
- 1/4 tl jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
Kukkakaalipyree tehdään näin helposti ja nopeasti:
1. Hienonna kukkakaali, viipaloi valkosipulinkynsi ja pane kattilaan. Lisää kookosmaito ja suola. Hauduta kukkakaali miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi.
2. Lisää pinaatti ja basilika. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi kreemiksi. Tarkista maku. Nauti kukkakaalipyree grilliherkkujen kera joko kylmänä tai lämpimänä.
Katso myös: Aasialaista nyhtökauraa ja kukkakaali-tofuriisiä
Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaali on noussut Suomessa trendiherkuksi – valitse lempparisi Kotilieden suosituimmista resepteistä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous