Reseptit

Kukkakaalipyree

Kukkakaalipyree maistuu grilliruokien kaverina tai kevynä lisukkeena arkiruokalautasella. Vihreä voimaväri on peräisin pinaatista.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaalipyree:

  • 1/2 l kukkakaalin nuppuja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g pinaattia
  • 10 lehteä basilikaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Kukkakaalipyree tehdään näin helposti ja nopeasti:

1. Hienonna kukkakaali, viipaloi valkosipulinkynsi ja pane kattilaan. Lisää kookosmaito ja suola. Hauduta kukkakaali miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi.

2. Lisää pinaatti ja basilika. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi kreemiksi. Tarkista maku. Nauti kukkakaalipyree grilliherkkujen kera joko kylmänä tai lämpimänä.

Katso myös: Aasialaista nyhtökauraa ja kukkakaali-tofuriisiä

Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaali on noussut Suomessa trendiherkuksi – valitse lempparisi Kotilieden suosituimmista resepteistä

X