Reseptit

Aasialaista nyhtökauraa ja kukkakaali-tofuriisiä

5.10.2017 Teksti: KATRI SCHRÖDER Kuvat: MIRVA KAKKO/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Paistettu kukkakaaliriisi saa mehukkuutta tofusta. Ruokaisuutta tuo aasialaisilla mausteilla rikastettu nyhtökaura.

Ainekset

1 rs (250 g) nyhtökauraa (lime-inkivääri)
2 rkl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi
ketjap manis -makeaa soijakastiketta

Paistettu kukkakaali-tofuriisi:

1 porkkana
1/2 ps (à 250 g) vihreitä pakaste- soijapapuja (Pirkka)
1 iso kukkakaali
1 pkt (300 g) pehmeää tofua
2 rkl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi
pala tuoretta inkiväriä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi:

kevät- tai ruohosipulia

Valmistusohje

1. Valmista ensin paistettu kukkakaali-tofuriisi. Kuori ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Keitä soijapapuja ja porkkanapaloja vähässä vedessä 3 minuuttia. Valuta kiehuva vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Nosta odottamaan. Paloittele kukkakaali monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja sykäyksittäin murumaiseksi.

2. Poista koneesta leikkuuterä ja sekoita huolella lusikalla joukkoon tofu. Kuumenna pannulla seesamiöljy. Lisää joukkoon raastettu valkosipulinkynsi ja inkivääri. Lisää pannulle kukkakaali-tofuseos ja paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia käännellen. Lisää joukkoon porkkanat ja pavut ja mausta seos.

3. Kuumenna toisella pannulla öljy ja lisää joukkoon nyhtökaura. Paista hetkisen. Kuori ja raasta pannulle valkosipulinkynsi ja lisää soijakastike. Paista muutama minuutti, jotta nyhtis rapeutuu. Tarjoile maustettu nyhtökaura mehukkaan kukkakaali-tofuriisin kera. Hienonna koristeeksi pinnalle kevät- tai ruohosipulia.

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *