Reseptit

Kuningatartuutit

Kuningatartuutit voit nauttia suoraan lasista tai irrotettuina.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl mustikoita
  • 2 dl vadelmia
  • 2 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 500 g ranskankermaa
  • 2 dl vispikermaa

Lisäksi

  • jäätelötikkuja

Valmistusohje

1. Kiehauta marjat, 1/2 dl sokeria ja muutama ruokalusikallinen vettä niin, että marjat soseutuvat ja sokeri sulaa. Painele seos siivilän läpi.

2. Jaa marjasose pikkulusikalla pakastimessa viilennettyihin shottilaseihin niin, että reunoille jää valumia. Anna pakastua puolisen tuntia.

3. Valmista jäätelömassa. Vatkaa loppu sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota kermat erikseen ja sekoita ne keltuaisseokseen. Valuta massa laseihin. Työnnä jäätelötikut annoksiin. Anna pakastua seuraavaan päivään. Voit kastaa lasit pohjasta kuumaan veteen ja irrottaa jäätelön tuuteiksi.

Lisää raikkaan marjaisia kotijäätelöitä:

mustikkajäätelö

Mustikkajäätelö

743259-herukkajaatelo.jpg

Herukkajäätelö

972601-vadelmajaatelokakku.jpg

Vadelmajäätelökakku

Kotiliesi.fi: Marjajäätelö jäätelökoneessa

X