Reseptit

Kuohkea palsternakka-sienikeitto

Kuohkean palsternakka-sienikeiton salaisuus on loraus kermaa ja kuohuviiniä. Viimeistele juhlava keitto rapealla ruisleivällä ja smetananokareella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pientä palsternakkaa
  • 3 puikulaperunaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g pakastettuja suppilovahveroita sulatettuna
  • 3 rkl voita
  • 8 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl timjamia
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kuohuviiniä

Lisäksi:

  • 4 ohuen ohutta ruislimppuviipaletta

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele palsternakat sekä perunat. Hienonna sipulit. Valuta sienistä neste pois.

2. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sieniä hetki. Lisää sipulit, porkkanat ja palsternakat. Paista keskilämmöllä niin, että kattilasta alkaa nousta ihana tuoksu. Lisää vesi, hieman suolaa ja mustapippuria sekä timjami. Kiehauta ja keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä.

3. Kaada osa vedestä pois kattilasta ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja kuohuviini ja sekoita vielä niin, että keitosta tulee kuohkea. Lisää tarvittaessa keitinlientä, jotta saat mukavan paksuisen keiton.

4. Jaa keitto lautasille ja nosta päälle paahdettu ruislimppuviipale lusikallinen smetanaa. Tarjoile heti.

X