Reseptit

Kvinoa-pestopizza

Helppo pizzapohja syntyy ilman vaivaamista ja kohotusta keitetystä kvinoasta. Unohda myös tomaattikastike ja levitä täytteeksi vaihteeksi pestoa.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 dl kvinoaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl mozzarellajuustoa raastettuna
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi:

  • 1 prk (190 g) vihreää pestoa
  • 2 palloa (à 125 g) mozzarellaa
  • (1/2 pkt (à 240 g) nyhtökauraa)
  • 2 appelsiinia tai veriappelsiinia
  • 2 dl basilikaa
  • 2 dl ituja (esim. mungpapu, herne tai linssi)
  • 1 dl pinjansiemeniä paahdettuina

Valmistusohje

1. Kypsennä kvinoaa noin 15 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita joukkoon munat, juusto ja suola.

2. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi.

3Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

4. Levitä päälle pestokastike, revitty mozzarella ja halutessasi kevyesti öljyssä pyöritelty nyhtökaura. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.

5. Viimeistele pizzat fileoiduilla appelsiinilla, basilikalla, iduilla ja siemenillä.

X