Kylmät kevätkääryleet
Aasialaisesta keittiöstä tuttujen kevätkääryleiden täytteeksi valmistetaan jättikatkarapujen pyrstöjä, lasinuudeleita ja vihanneksia. Valmiit kääryleet kastetaan soijapohjaiseen kastikkeeseen.
Ainekset
- 12 riisipaperilevyä
Täyte
- 12 kuorittua ja esikeitettyä jättikatkaravun pyrstöä
- 50 g ohuita lasinuudeleita
- 2 porkkanaa
- pala purjoa
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
- 1 tl soijaa
- 1 rkl limetinmehua
- 2 rkl hienonnettua minttua
- 2 rkl hienonnettua korianteria
Kastike
- 4 rkl vaaleaa soijaa
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 rkl ruokokidesokeria
Valmistusohje
1. Sulata ja valuta katkaravunpyrstöt. Pehmennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja leikkaa pätkiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa purjon kanssa ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuullota vihannekset pehmeiksi öljyssä raastetun inkiväärin ja valkosipulinkynnen kanssa. Mausta seos soijalla ja limetinmehulla. Siirrä seos jäähtymään ja lisää joukkoon pätkityt nuudelit ja hienonnetut yrtit.
3. Liuota riisipaperit pakkauksen ohjeen mukaan ja nosta vieri viereen kostean pyyhkeen päälle. Jaa jäähtynyt kasvis-nuudeliseos riisipapereiden alareunalle ja nosta päälle aina yksi katkaravunpyrstö. Taita ensin kuoren sivut täytteen päälle ja kääri sitten rullaksi. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tarjoa kevätkääryleiden dippikastikkeena.
Vinkki: Jos haluat tarjota kääryleet lämpöisinä, friteeraa eli uppopaista ne öljyssä: Täytä ja kääri kaikki kääryleet valmiiksi ennen kypsentämistä. Kuumenna rypsiöljy kattilassa tai padassa 180-asteiseksi tai kunnes leipäpala ruskistuu siinä puolessa minuutissa. Friteeraa kääryleet kaksi kerrallaan kullanruskeiksi. Valuta ja tarjoa lämpiminä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous