lammas-punajuuribolognese
Reseptit

Lammas-punajuuribolognese

Lammas-punajuuribolognese tuo mukavaa vaihtelua perinteiselle jauhelihakastikkeelle. Punajuuri antaa ruoalla mahtavan maun.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lammas-punajuuribolognese

  • 2 keskikokoista punajuurta
  • 1 iso porkkana
  • pala juuriselleriä
  • 1 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 400 g lampaanjauhelhaa
  • 1/2 dl salviaa hienonnettuna
  • 1 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl sokeria
  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 4 dl lihalientä

Tarjoiluun

  • 400 g pastaa valinnan mukaan

Valmistusohje

Lammas-punajuuribolognese tehdään helposti näin:

1. Kuori juurekset ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

3. Ruskista jauheliha isossa korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää sitten juuresraasteet ja sipulit. Paista niin, että raasteet pehmenevät. Lisää salvia, suola, mustapippuri, sokeri, tomaattimurska, punaviini ja lihaliemi. Sekoita ja hauduta noin tunnin verran, tai pitempään, välillä sekoittaen.

4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

5. Tarjoa lammas-punajuuribolognese keitetyn pastan kera.

Katso myös: Juuresbolognese ja spagettia

Katso myös Kotiliesi.fi: Miten tehdään jauhelihakastike?

 

X