Lammas-punajuuribolognese
Lammas-punajuuribolognese tuo mukavaa vaihtelua perinteiselle jauhelihakastikkeelle. Punajuuri antaa ruoalla mahtavan maun.
Ainekset
Lammas-punajuuribolognese
- 2 keskikokoista punajuurta
- 1 iso porkkana
- pala juuriselleriä
- 1 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 400 g lampaanjauhelhaa
- 1/2 dl salviaa hienonnettuna
- 1 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl sokeria
- 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 2 dl punaviiniä
- 4 dl lihalientä
Tarjoiluun
- 400 g pastaa valinnan mukaan
Valmistusohje
Lammas-punajuuribolognese tehdään helposti näin:
1. Kuori juurekset ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Ruskista jauheliha isossa korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää sitten juuresraasteet ja sipulit. Paista niin, että raasteet pehmenevät. Lisää salvia, suola, mustapippuri, sokeri, tomaattimurska, punaviini ja lihaliemi. Sekoita ja hauduta noin tunnin verran, tai pitempään, välillä sekoittaen.
4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
5. Tarjoa lammas-punajuuribolognese keitetyn pastan kera.
Katso myös: Juuresbolognese ja spagettia
Katso myös Kotiliesi.fi: Miten tehdään jauhelihakastike?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous