lammasgalettet
Reseptit

Lammasgalettet

Rustiikit lammasgalettet täytetään lampaanjauhelihalla, vuohenjuustolla ja kesäkurpitsalla. Galettet tarjotaan freekeh-salaatin kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kylmää vettä
  • 2 dl rypsiöljyä

Päälle

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 300 g lampaanjauhelihaa
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl minttua
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 punasipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Aloita valmistelemalla täyte: Mausta ranskankerma murskatulla valkosipulilla. Murenna joukkoon 100 g vuohenjuustoa. Paahda jauheliha pannulla ruskeaksi. Mausta balsamicolla, hunajalla, yrteillä, juustokuminalla, kanelilla sekä suolalla. Leikkaa kesäkurpitsa ja sipulit hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kääntele öljy viipaleiden joukkoon. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

2. Tee seuraavaksi pohja: Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä kolmeksi halkaisijaltaan noin 25 sentin kokoiseksi pohjaksi.

3. Jaa pohjien päälle ranskankerma, jauhelihaseos ja sipulit sekä kesäkurpitsa. Jätä pohjasta noin 3 cm:n reunus tyhjäksi. Käännä reunat täytteen päälle. Paista piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista, että pohja on varmasti kypsä. Murenna loput vuohenjuustosta valmiin galetten pinnalle. Tarjoa galettet freekeh-salaatin kanssa.

Lisää leivonnaisia lampaanjauhelihasta:

753461-lammaspiirakka.jpg

Lammaspiirakka

Mausteiset_pizzat

Mausteinen pizza: lampaan jauhelihaa, chorizoa ja jalapenoviipaleita

188123-piiraset.jpg

Lintu- tai lammaspiiraset

Kotiliesi.fi: Punajuuri-lammaspiiraat

X