Lämmittävä katkarapukeitto aasialaisittain
Katkarapukeitto on nappi valinta kylmien talvipäivien lounaaksi. Tällä reseptillä valmistat keiton aasialaisittain.
Ainekset
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 vihreää chilipalkoa
- 1 sitruunaruoho
- n. 5 cm pala inkivääriä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl hyvää currya
- 1.5 l kasvislientä tai vettä
- 3 kaffirlimetin lehteä
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl hunajaa
- 100 g täysjyvänuudeleita
- 300 g pakastekatkarapuja
- ½ kiinankaali tai 2 paksoita
- hienonnettua thaibasilikaa
Valmistusohje
Lämmittävä katkarapukeitto tehdään näin:
Aasialaisin mauin höystetty lämmitävä katkarapukeitto lämmittää talvipakkasilla.
1. Hienonna valkosipulit ja chilit. Suikaloi sitruunaruoho ja viipaloi inkivääri. Kuullota ainekset öljyssä pehmeiksi ja lisää curry.
2. Lisää liemi sekä kaffirlimetin lehdet. Hauduta n. 45 minuuttia.
3. Lisää sitruunamehu, kala- ja soijakastike sekä hunaja. Kiehauta tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Katso myös:
Thaimaalainen katkarapukeitto
Tomaatti-katkarapukeitto
Tulinen katkarapukeitto
Kotiliesi.fi: Ceviche – ecuadorilainen katkarapukeitto
Kommentit
Missä vaiheessa katkaravut laitetaan?
Kommentit
Missä vaiheessa katkaravut laitetaan?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous