Reseptit

Tomaatti-katkarapukeitto

Tomaatti-katkarapukeitto koristellaan kuorellisilla katkaravuilla ja tarjoillaan patongin kanssa.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g tomaattimurskaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 mieto chili
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl kalalientä
  • 1 tlk (230 g) kypsiä kidneypapuja
  • 1/2 - 1 tl Provencen yrttisekoitusta
  • 2 dl kasvirasvakermaa (rasvaa 6–7 %)
  • 180 g isoja kuorittuja katkarapuja (pakaste)
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

 

  1. Kuori ja hienonna sipulit sekä chili ja kuullota öljyssä, lisää kalaliemi, tomaattimurska ja pavut ja kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  2. Lisää mausteet ja kerma ja lopuksi katkaravut. Anna kiehahtaa, mutta älä keitä enää.
  3. Tarkista maku ja tarjoa täysjyväpatongin kanssa.

950 kJ
230 kcal
1 annos

X