Lampaankyljykset marokkolaiseen tapaan
Värikkäästi maustetun lampaankyljysrivin kanssa tarjotaan bulgursalaattia.
Ainekset
- 1 kg lampaan kyljysriviä
- 1 rkl fenkolin ja juustokuminansiemeniä
- 1 tl hiutalesuolaa
- mustapippuria
- 2 tl harissatahnaa (marokkolaista chilitahnaa)
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl öljyä
Paahdetut uunikasvikset
- 1 munakoiso
- 1 Kesäkurpitsa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
● Siisti luut raaputtamalla niistä lihanjäänteet ja kalvo. Rouhi fenkoli ja juustokumina hienoksi huhmareessa. Sekoita öljyyn mausteet, harissatahna ja hunaja.
● Ruskista kyljysrivi öljyssä paistinpannulla kauniin ruskeaksi. Levitä pintaan öljy-mausteseos. Paista kyljysriviä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Peitä liha foliolla ja anna levätä noin 10 minuuttia ennen viipalointia. Leikkaa kyljysrivi viipaleiksi luiden välistä.
● Paahda kasvikset lihan levätessä. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle öljyä ja sitruunamehua, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous