Reseptit

Lampaankyljykset marokkolaiseen tapaan

Värikkäästi maustetun lampaankyljysrivin kanssa tarjotaan bulgursalaattia.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg lampaan kyljysriviä
  • 1 rkl fenkolin ja juustokuminansiemeniä
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl harissatahnaa (marokkolaista chilitahnaa)
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl öljyä

Paahdetut uunikasvikset

  • 1 munakoiso
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

● Siisti luut raaputtamalla niistä lihanjäänteet ja kalvo. Rouhi fenkoli ja juustokumina hienoksi huhmareessa. Sekoita öljyyn mausteet, harissatahna ja hunaja.

● Ruskista kyljysrivi öljyssä paistinpannulla kauniin ruskeaksi. Levitä pintaan öljy-mausteseos. Paista kyljysriviä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Peitä liha foliolla ja anna levätä noin 10 minuuttia ennen viipalointia. Leikkaa kyljysrivi viipaleiksi luiden välistä.

● Paahda kasvikset lihan levätessä. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle öljyä ja sitruunamehua, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja paahda kasviksia  225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia

X