Reseptit

Lehtikaalilaatikko

Lehtikaalilaatikko on perinteistä kaalilaatikkoa nopeampi valmistettava, joka höystetään kukkakaalilla. Kaupan valmis kypsä täysjyväriisi nopeuttaa valmistusta entisestään, mutta halutessasi vuokaan voi sekoittaa tähteeksi jäänyttä riisiä tai kypsiä kauran- tai ohranjyviä. Uunissa kukkakaalipalat kypsyvät ihanan rouskuviksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lehtikaalilaatikko

  • 200 g lehtikaalia
  • 1 pieni (250 g) kukkakaali
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 ps (250 g) valmistäysjyväriisiä, esim. Ben’s original
  • 1-2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl meiramia
  • 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
  • ruokakermaa

Valmistusohje

Lehtikaalilaatikko tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja suikaloi lehtikaali. Pese kukkakaali, irrottele ja viipaloi kukinnot ja kanta. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuullota sipulia ja lehtikaalia öljytilkassa paistokasarissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon kypsä riisi. Mausta siirapilla, suolalla, maustepippurilla, meiramilla ja muskottipähkinällä.

3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon kukkakaalit. Kaada päälle ruokakerma. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoile lehtikaalilaatikko puolukkasurvoksen kanssa.

Katso myös: Lehtikaali on todellista voimaruokaa – kokosimme parhaat reseptit ja vinkit sen käyttöön

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaalilaatikko on suomalaisten rakastama lohturuoka – teetkö suosikkiruoan mieluiten jauhelihasta, soijarouheesta vai Härkiksestä?

X