Reseptit

Lempeä valkosipulikeitto

Lempeän valkosipulikeiton voi tarjota kuumana tai jääkaappikylmänä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Lempeä valkosipulikeitto maistuu alkupalana, kylmänä tai kuumana.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lempeä valkosipulikeitto

  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 1 tavallinen sipuli
  • 2 rkl voita
  • 8 dl kanalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 2 viipaletta kuoretonta leipää
  • 2 dl kuohukermaa
  • paahdettuja mantelilastuja
  • halkaistuja viinirypäleitä
  • basilikan lehtiä

Valmistusohje

Lempeä valkosipulikeitto valmistuu helposti näin:

1. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Hienonna sipuli. Kuullota sipuleita hetki voissa. Lisää viini ja kanaliemi. Anna keiton kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

2. Lisää kuorettomat leipäviipaleet ja mantelit. Hauduta edelleen 15 minuuttia.

3. Soseuta keitto sileäksi. Lisää kerma ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna. Kaada valkosipulikeitto laseihin ja lisää pinnalle paahdettuja mantelilastuja, puolitettuja viinirypäleitä ja basilikanlehtiä.

Vinkki: Nappaa jalat alta vievät valkosipulireseptit ja -käyttövinkit

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet maukkaat valkosipulileivät

X