Lihapyörykät tomaattipapukastikkeessa
Lihapyörykät tomaattipapukastikkeessa maistuvat koko perheelle.
Ainekset
Lihapyörykät tomaattipapukastikkeessa
- 200 g naudan paistijauhelihaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 2 rkl vettä
- 2 rkl härkäfondia
- 1 tl punaista chilitahnaa
- 500 g tomaattimurskaa
- 200 g säilöttyjä kidneypapuja
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl kuivattua basilikaa
Valmistusohje
Lihapyörykät tomaattipapukastikkeessa tehdään helposti näin:
- Mittaa korppujauhot, vesi, fondi ja chilitahna kulhoon. Anna turvota pari minuuttia.
- Sekoita joukkoon jauheliha. Muotoile jauhelihasta pieniä pyöryköitä.
- Mittaa korkeareunaiseen mikron kestävään vuokaan tomaattimurska ja pavut. Mausta suolalla, sokerilla ja basilikalla.
- Nosta lihapyörykät tomaattikastikkeen joukkoon. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 10 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsentämisen aikana. Tarjoa lisäksi täysjyvänauhapastaa tai riisiä.
Vinkki: Kokeile myös italialaisia uunilihapullia
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet itse ketsupin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous