Reseptit

Lihapyörykät tomaattipapukastikkeessa

Lihapyörykät tomaattipapukastikkeessa maistuvat koko perheelle.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Jorma Marstio

Nämä lihapyörykät valmistuvat alle puolessa tunnissa, kun teet kypsennyksen mikrossa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lihapyörykät tomaattipapukastikkeessa

  • 200 g naudan paistijauhelihaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl härkäfondia
  • 1 tl punaista chilitahnaa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 200 g säilöttyjä kidneypapuja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl kuivattua basilikaa

Valmistusohje

Lihapyörykät tomaattipapukastikkeessa tehdään helposti näin:

  1. Mittaa korppujauhot, vesi, fondi ja chilitahna kulhoon. Anna turvota pari minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon jauheliha. Muotoile jauhelihasta pieniä pyöryköitä.
  3. Mittaa korkeareunaiseen mikron kestävään vuokaan tomaattimurska ja pavut. Mausta suolalla, sokerilla ja basilikalla.
  4. Nosta lihapyörykät tomaattikastikkeen joukkoon. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 10 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsentämisen aikana. Tarjoa lisäksi täysjyvänauhapastaa tai riisiä.

Vinkki: Kokeile myös italialaisia uunilihapullia

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet itse ketsupin

X