Reseptit

Lohta ja salaattia

Pala ihanan pehmeää maalaisleipää kruunaa tämän lohisalaatin.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g lohta, ohuina kyljyksinä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl vastarouhittua pippuria
  • 100 g metsä- tai herkkusieniä
  • 1 salottisipuli
  • 2 tl öljyä
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 200 g erilaisia kauniita salaatteja (punamangoldia, lehtisalaattia, vuonankaalia)

kastike:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2-1 rkl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja pilko sienet ja sipuli sekä kuullota öljyssä niin, että neste haihtuu.

2. Mausta sieniseos ripauksella suolaa, pippuria ja sinappia.

3. Huuhtele ja valuta salaatti, annostele lautasille ja mausta oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla.

4. Paista lohiviipaleet kevyesti molemmin puolin (yhteensä 4–5 minuuttia) sekä mausta suolalla ja pippurilla.

5. Aseta kuuma lohiviipale sekä sienet salaattilautasille ja tarjoa hyvän maalaisleivän kera.

X