Lohta ja salaattia
Pala ihanan pehmeää maalaisleipää kruunaa tämän lohisalaatin.
Ainekset
- 300 g lohta, ohuina kyljyksinä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl vastarouhittua pippuria
- 100 g metsä- tai herkkusieniä
- 1 salottisipuli
- 2 tl öljyä
- 1 rkl dijoninsinappia
- 200 g erilaisia kauniita salaatteja (punamangoldia, lehtisalaattia, vuonankaalia)
kastike:
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2-1 rkl balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Puhdista ja pilko sienet ja sipuli sekä kuullota öljyssä niin, että neste haihtuu.
2. Mausta sieniseos ripauksella suolaa, pippuria ja sinappia.
3. Huuhtele ja valuta salaatti, annostele lautasille ja mausta oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla.
4. Paista lohiviipaleet kevyesti molemmin puolin (yhteensä 4–5 minuuttia) sekä mausta suolalla ja pippurilla.
5. Aseta kuuma lohiviipale sekä sienet salaattilautasille ja tarjoa hyvän maalaisleivän kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous