Makean suolaiset uuniomenat
Uuniomenoiden täytteessä juuston suolaisuus yhdistyy viinin ja hunajan makeuteen.
Ainekset
- 4 isoa syysomenaa
- 2–3 rkl madeiraa tai muuta makeaa jälkiruokaviiniä
- 1 dl Aurajuustomurusia
- 1 dl pizzajuustoraastetta
- rouhittuja pähkinöitä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa omenoista pois viipale kantapuolelta. Koverra pois siemenkota ja lorauta kuoppaan tilkka viiniä. Lisää päälle juustomurut ja -raaste sekä rouhitut pähkinät. Valuta pinnalle hunajaa, pyöräytä mausteeksi pippuria myllystä.
2. Kypsennä omenoita 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja omenat pehmenevät sopivasti. Tarjoa jälkiruokana makean viinin kanssa.
Uuniomenat ovat syksyn parasta antia:
Kotiliesi.fi: Taikinoidut uuniomenat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous