Reseptit

Makean suolaiset uuniomenat

Uuniomenoiden täytteessä juuston suolaisuus yhdistyy viinin ja hunajan makeuteen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa syysomenaa
  • 2–3 rkl madeiraa tai muuta makeaa jälkiruokaviiniä
  • 1 dl Aurajuustomurusia
  • 1 dl pizzajuustoraastetta
  • rouhittuja pähkinöitä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa omenoista pois viipale kantapuolelta. Koverra pois siemenkota ja lorauta kuoppaan tilkka viiniä. Lisää päälle juustomurut ja -raaste sekä rouhitut pähkinät. Valuta pinnalle hunajaa, pyöräytä mausteeksi pippuria myllystä.

2. Kypsennä omenoita 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja omenat pehmenevät sopivasti. Tarjoa jälkiruokana makean viinin kanssa.

Uuniomenat ovat syksyn parasta antia:

Kinuskiomenat

Kinuski-uuniomenat

Täytetyt uuniomenat

Täytetyt uuniomenat

951227-marsipaanitaytteiset-uuniomenat.jpg

Marsipaanilla täytetyt uuniomenat ja vaniljakastiketta

Kotiliesi.fi: Taikinoidut uuniomenat

X