Reseptit

Mansikka-perunasalaatti ja jogurttikastiketta

Mansikka-perunasalaatti muuttuu ruokaisammaksi, kun lisäät siihen vaikkapa savukalaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l mansikoita
  • 600 g keitettyjä uusia perunoita
  • 1 pieni fenkoli
  • 1 ruukku rapeaa salaattia
  • 20 kpl hyviä oliiveja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus mustapippuria

Kastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 dl hienonnettuja sipulinvarsia
  • 1 dl hienonnettua basilikaa
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

 

1. Puhdista mansikat ja puolita ne. Puolita uudet perunat ja leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Revi salaatti haarukkapaloiksi.

2. Kääntele salaatin ainekset hellästi sekaisin isossa kulhossa.Mausta oliiviöljyllä, sitruunankuorella ja mehulla sekä mustapippurilla.

3. Sekoita kastikkeen aineksetkulhossa ja anna makujen tasaantua hetki.

4. Tarjoile kastike salaatin rinnalla.

Katso myös:

Mansikka-katkarapu-briesalaatti, Ruoka.fi

Mansikoita ja raparperia jogurttikastikkeen kera, Ruoka.fi

Puutarhurin salaatti, Kotiliesi.fi

X