Reseptit

Mansikkavokki

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 l mansikoita
  • 3 raparperinvartta
  • 2 kiinteää omenaa (Granny Smith)
  • 2 rkl juoksevaa margariinia
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tuore oksa rosmariinia

Lisäksi:

  • 4 dl vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Kuumaa mansikkavokkia ja kylmää jäätelöä, ihanaa! Ja vain 160 kcal/1 annos.

1. Perkaa ja paloittele mansikat. Pese ja kuori raparperinvarret tarvittaessa ja paloittele.

2. Pese ja paloittele omenat kuorineen. Paista omenan paloja hetken aikaa rasvassa vokkipannulla. Lisää mansikat, raparperit, hunaja ja hienonnettu rosmariini. Sammuta levy ja anna vokin hautua muutama minuutti, kunnes omenan palat ovat pehmenneet.

3. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

VINKKI: Voit tarjota vokin kanssa myös lettuja.

X