Reseptit

Manteligazpacho

Manteligazpacho on herkullinen, valkosipulilta maistuva kylmä keitto, jonka voi tuoda nyyttäreihin vaikka lastenruokapurkeissa. Keiton saa kylmäksi lisäämällä purkkeihin jääpalan vähän ennen tarjoilua.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g kokonaisia kuorittuja manteleita
  • 6 dl jääkylmää vettä
  • 100 g (4 viipaletta) kuivahtanutta vaaleaa leipää, josta kuoret poistettu
  • 8-10 valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 0.5 dl sherry- tai balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

koristeeksi:

  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Jos käytät kuorimattomia manteleita, kalttaa ne: kasta mantelit kiehuvaan veteen ja kuori.

2. Laita mantelit, leipä ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Lisää vesi koneen käydessä ja jatka sekoittamista, kunnes seos on tahnamaista. Lisää öljy ja etikka ohuena nauhana keiton sekaan.

3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Jaa keitto shottilaseihin ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.

Gazpacho-keittoa voi muunnella mielensä mukaan:

gazpacho aasialaisella twistillä

Gazpacho aasialaisella twistillä

gazpacho ja maustemantelit

Gazpacho ja maustemantelit

vesimelonigazpacho lasissa

Melonigazpacho

Kotiliesi.fi: Pepen gazpacho

X