Manteligazpacho
Manteligazpacho on herkullinen, valkosipulilta maistuva kylmä keitto, jonka voi tuoda nyyttäreihin vaikka lastenruokapurkeissa. Keiton saa kylmäksi lisäämällä purkkeihin jääpalan vähän ennen tarjoilua.
Ainekset
- 250 g kokonaisia kuorittuja manteleita
- 6 dl jääkylmää vettä
- 100 g (4 viipaletta) kuivahtanutta vaaleaa leipää, josta kuoret poistettu
- 8-10 valkosipulinkynttä
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 0.5 dl sherry- tai balsamiviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
koristeeksi:
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1. Jos käytät kuorimattomia manteleita, kalttaa ne: kasta mantelit kiehuvaan veteen ja kuori.
2. Laita mantelit, leipä ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Lisää vesi koneen käydessä ja jatka sekoittamista, kunnes seos on tahnamaista. Lisää öljy ja etikka ohuena nauhana keiton sekaan.
3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Jaa keitto shottilaseihin ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
Gazpacho-keittoa voi muunnella mielensä mukaan:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous