Reseptit

Marokkolainen appelsiinisalaatti

Perinteinen marokkolainen appelsiinisalaatti on herkullinen ja kaunis vitamiinipommi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4–6 mehukasta appelsiinia
  • noin 30 oliivia
  • 2 punasipulia
  • kourallinen mintunlehtiä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • (+ ripaus vahvaa chiliä)
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myöten.Viipaloi appelsiinit ja levitä viipaleet limittäin laakealle vadille tai annoslautasille.

2. Leikkaa sipulit läpikuultavan ohuiksi suikaleiksi tai renkaiksi ja pane appelsiinien päällle.

3. Lisää oliivit ja mintunlehdet, rouhaise päälle pippuria ja valuta salaatin pinnalle tarjoiluvaiheessa oliiviöljyä. Mausta öljy halutessasu chilillä.

4. Tarjoa lisänä erilaisista salaateista sekoitettua vihreää salaattia, mausta ranskalaistyyppinen kastike valkosipulilla ja ripauksella hunajaa.

Katso myös: Appelsiini-pähkinäsalaatti, Ruoka.fi
Papu-appelsiinisalaatti, Ruoka.fi
Appelsiini-tofusalaatti, Kotiliesi.fi

X