Marokkolainen appelsiinisalaatti
Perinteinen marokkolainen appelsiinisalaatti on herkullinen ja kaunis vitamiinipommi.
Ainekset
- 4–6 mehukasta appelsiinia
- noin 30 oliivia
- 2 punasipulia
- kourallinen mintunlehtiä
- 4 rkl oliiviöljyä
- (+ ripaus vahvaa chiliä)
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myöten.Viipaloi appelsiinit ja levitä viipaleet limittäin laakealle vadille tai annoslautasille.
2. Leikkaa sipulit läpikuultavan ohuiksi suikaleiksi tai renkaiksi ja pane appelsiinien päällle.
3. Lisää oliivit ja mintunlehdet, rouhaise päälle pippuria ja valuta salaatin pinnalle tarjoiluvaiheessa oliiviöljyä. Mausta öljy halutessasu chilillä.
4. Tarjoa lisänä erilaisista salaateista sekoitettua vihreää salaattia, mausta ranskalaistyyppinen kastike valkosipulilla ja ripauksella hunajaa.
Katso myös:
Appelsiini-pähkinäsalaatti, Ruoka.fi
Papu-appelsiinisalaatti, Ruoka.fi
Appelsiini-tofusalaatti, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous