Marokkolainen häränhäntäpata
Häränhännät ovat edullista herkkua, niiden hinta on alle 10 euroa/kilo. Aikaa häränhäntien kypsennykseen kuluu reilusti, joten parasta on kypsentää liha edellisenä päivänä ja viimeistellä ruoka seuraavana päivänä.
Ainekset
- 2 kg häränhäntiä
- 2 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 chiliä
- 1 rkl kuivattua korianteria
- 2 tl hienonnettuja kardemumman siemeniä
- 2 rkl juustokuminaa
- 1 rkl tummaa sokeria
- 1 appelsiinin kuori ja mehu
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 3 sellerinvarsellerinvartta
- 250 g kivettömiä taateleita
- 2 dl valko tai punaviiniä
- noin 5 dl vettä
- 2 rkl lihafondia
- 2 kanelitankoa
- 1 tl mustapippuria myllystä
- 2 tl suolaa
- 1/2 ruukku korianteria
- 1/2 ruukku minttua
Valmistusohje
1. Ruskista häränhännät erissä pannulla ja siirrä isoon pataan. Lisää pataan lohkotut sipulit, viipaloidut valkosipulinkynnet, silputtu chili, korianteri, kardemumma, juustokumina ja sokeri. Kuumenna hetki.
2. Kuori appelsiini ja sitruuna ohuelti. Lisää kuorisuikaleet pataan sitrusmehujen kanssa. Lisää paloitellut sellerinvarret ja taatelit (jätä 5 taatelia padan pinnalle). Kaada pataan viini ja vesi, lisää fondi ja kanelitangot. Mausta pata mustapippurilla ja suolalla.
3. Pane pata ensin ilman kantta 225-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi tai kunnes ainekset kuume nevat kunnolla. Peitä pata kannella ja laske uunin lämpö 150-asteiseksi. Kypsennä häränhäntiä 3–4 tuntia eli kunnes liha on hajoavaa. Tarkista välillä, pitääkö pataan lisätä nestettä.
4. Nosta häränhännät liemestä. Siivilöi liemi ja anna sen jäähtyä täysin. Kuori pois pinnalle jähmettynyt rasva. Kaada liemi takaisin pataan häränhäntien päälle. Silppua pinnalle loput taatelit. Pane pata 200-asteiseen uuniin ja kuumenna ruokaa, kunnes liemi karamellisoituu kiiltäväksi häränhäntien pinnalle. Silppua päälle korianteria ja minttua. Tarjoa esimerkiksi paahdetuilla manteleilla höystetyn bulgurin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous