Mausteinen bataattilaatikko
Valmista tänä jouluna lanttulaatikon sijasta tai sen lisäksi pehmeää ja miedosti mausteista bataattilaatikkoa.
Ainekset
Mausteinen bataattilaatikko
- noin 800 g bataatteja
- 1 sipuli
- mietoa kasvislientä
- pala tuoretta inkivääriä
- tai reilu 1 tl kuivattua inkivääriä
- 2 dl ruokakermaa
- 2 munaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl siirappia
- muskottia ja/tai valkopippuria
- (ripaus kanelia)
- suolaa
Pinnalle:
- voinokareita
- korppujauhoja
Valmistusohje
Mausteinen bataattilaatikko valmistuu näin helposti:
1. Pese, kuori ja paloittele bataatit. kuorija hienonna sipuli. Kuori ja hienonna tuore inkivääri. Laita ainekset kattilaan ja hauduta ne pehmeiksi miedossa kasvisliemessä. Kun bataatit ja sipulit ovat pehmenneet, soseuta ne esim. sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon kerma-vehnäjauhoseos, munat ja siirappi. Mausta muskotilla tai pippurilla, halutessasi kanelilla sekä suolalla. Jos käytät kuivattua inkivääriä, lisää se tässä vaiheessa.
2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä mausteinen bataattilaatikko 175-asteisessa uunissa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin tunti.
Saatat pitää myös mausteisesta bataatti-kikhernesalaatista, bataattipannukakuista tai paahdetusta papu-feta-bataattisalaatista.
Katso myös muiden perinteisempien joululaatikoiden reseptit:
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet lanttu-bataattilaatikon
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous