Reseptit

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko kuuluu joulun perinteisiin. Kaupan laatikoiden sijasta voit valmistaa sen myös itse omassa keittiössäsi.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanalaatikko

  • 1 kg porkkanoita
  • vettä
  • suolaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl puuroriisiä tai esikypsytettyjä ohrasuurimoita
  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää

Valmistusohje

Porkkanalaatikko valmistuu näin.

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja survo porkkanat.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi tai ohrasuurimot. Keitä muutama minuutti ja lisää sitten maito. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.

Sekoita puuron joukkoon survotut porkkanat ja munat. Mausta seos suolalla ja muskottipähkinällä. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista porkkanalaatikko 150 asteen uuninlämmössä. Porkkanalaatikon paistoaika on noin kaksi tuntia.

Katso myös: Perinteiset joululaatikot tuovat joulun ruokapöytään – katso 7 herkkureseptiä!

Katso myös Kotiliesi.fi: Bataattilaatikko

X