Reseptit

Lanttulaatikko

Nappaa tästä perinteisen lanttulaatikon resepti.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg lanttua
  • vettä
  • suolaa
  • noin 1 dl lanttujen keitinlientä (tai kermaa)
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa maun mukaan
  • ripaus inkivääriä
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus valkopippuria

Valmistusohje

Lanttulaatikko valmistuu näin.

Kuori ja paloittele lantut. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta palat, ota keitinliemi talteen ja soseuta lantut.

Sekoita lanttusoseeseen neste, jauhot, munat sekä mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista lanttulaatikko 150 asteen uuninlämmössä kypsäksi. Paistamiseen kuluu noin kaksi tuntia.

Katso myös: Perinteiset laatikot tuovat joulun ruokapöytään – katso herkulliset ohjeet

Lue myös Kotiliesi.fi: Maukasta jouluruokaa kasvissyöjille – ohjeet alkuruoista jälkiruokiin

X