
Ainekset
- 1 kg lanttua
- vettä
- suolaa
- noin 1 dl lanttujen keitinlientä (tai kermaa)
- ½ dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 2 rkl siirappia
- suolaa maun mukaan
- ripaus inkivääriä
- ripaus muskottipähkinää
- ripaus valkopippuria
Valmistusohje
Lanttulaatikko valmistuu näin.
Kuori ja paloittele lantut. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta palat, ota keitinliemi talteen ja soseuta lantut.
Sekoita lanttusoseeseen neste, jauhot, munat sekä mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista lanttulaatikko 150 asteen uuninlämmössä kypsäksi. Paistamiseen kuluu noin kaksi tuntia.
Katso myös: Perinteiset laatikot tuovat joulun ruokapöytään – katso herkulliset ohjeet
Lue myös Kotiliesi.fi: Maukasta jouluruokaa kasvissyöjille – ohjeet alkuruoista jälkiruokiin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous