Lanttulaatikko reseti
Perinteinen lanttulaatikko kuuluu monien joulupöytään.
Reseptit

Lanttulaatikko

Nappaa tästä perinteisen lanttulaatikon resepti.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lanttulaatikko

  • 1 kg lanttua
  • vettä
  • suolaa
  • noin 1 dl lanttujen keitinlientä (tai kermaa)
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa maun mukaan
  • 1 ripaus inkivääriä
  • 1 ripaus muskottipähkinää
  • 1 ripaus valkopippuria

Valmistusohje

Lanttulaatikko tehdään näin:

Lanttulaatikko on simppeli valmistaa ja itse tehtynä se hakkaa mennen tullen kaupan valmislaatikot.

Pese, kuori ja paloittele lantut. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta palat, ota keitinliemi talteen ja soseuta lantut sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Sekoita lanttusoseeseen neste, jauhot, munat sekä mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista lanttulaatikkoa 150 asteen uuninlämmössä kypsäksi. Paistamiseen kuluu aikaa noin kaksi tuntia.

Saatat pitää myös juureslaatikosta, hurmaavasta peruna-lanttugratiinista  tai granaattiomenan siemenillä höystetystä trendikkäistä  mausteisista lanttutikuista.

Katso myös: Perinteiset laatikot tuovat joulun ruokapöytään – nappaa tästä  herkulliset ohjeet, joilla onnistut!

Lue myös Kotiliesi.fi:n sivuilta vinkkejä, esimerkiksi : Maukasta jouluruokaa kasvissyöjille – ohjeet alkuruoista jälkiruokiin

X