2.5.2012

Lanttulaatikko

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg lanttua
vettä
suolaa
noin 1 dl lanttujen keitinlientä (tai kermaa)
½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
2 rkl siirappia
suolaa maun mukaan
ripaus inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
ripaus valkopippuria

Valmistusohje

Kuori ja paloittele lantut. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta palat, ota keitinliemi talteen ja soseuta lantut.

Sekoita lanttusoseeseen neste, jauhot, munat sekä mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 150 asteen uuninlämmössä noin kaksi tuntia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi