Imelletty perunalaatikko
Reseptit

Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko valmistuu uuninlämmössä muutamassa tunnissa. Valitse perunalaatikkoa varten jauhoinen perunalajike. Tarjoile laatikko kinkun tai kasvisruokien kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Imelletty perunalaatikko

  • 2 kg jauhoisia perunoita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 2 tl mineraalisuolaa
  • muskottipähkinää

Valmistusohje

Imelletty perunalaatikko valmistuu näin:

Imelletty perunalaatikko sopii myös pakastettavaksi. Jos pakastat laatikon, tee se ennen kypsennystä.

  1. Keitä perunat ja kuori ne höyryttämisen jälkeen. Soseuta perunat ja sekoita jauhot joukkoon.
  2. Jätä perunat peitettyinä imeltymään lämpimään paikkaan, esimerkiksi mietoon (50 astetta) uunin lämpöön useaksi tunniksi. Imeltymisen pitäisi tapahtua noin neljässä tunnissa. Jos imeltyminen ei siihen mennessä tapahtunut, anna laatikon imeltyä vielä pari tuntia tai, jos aika on kortilla, lisää seokseen tilkka siirappia.
  3. Sekoita muutaman kerran imeltymisen aikana.
  4. Lisää maito ja mausta seos mineraalisuolalla sekä muskottipähkinällä. Kaada seos voideltuun vuokaan, älä täytä vuokaa ihan piripintaan, sillä perunaseos kuohuu ja kuplii kypsennyksen aikana.  Paista  perunalaatikko 150 asteen uuninlämmössä. Paistoaika on noin kaksi tuntia.

Katso myös: Perinteiset joululaatikot tuovat joulun ruokapöytään – katso 6 herkullista ohjetta!

Lue myös Kotiliesi.fi: Perinteinen lanttulaatikko

X