Imelletty perunalaatikko
Reseptit

Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko valmistuu uuninlämmössä muutamassa tunnissa. Valitse perunalaatikkoa varten jauhoinen perunalajike. Tarjoile laatikko kinkun tai kasvisruokien kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Imelletty perunalaatikko

  • 2 kg perunoita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 2 tl mineraalisuolaa
  • muskottipähkinää

Valmistusohje

Imelletty perunalaatikko valmistuu näin.

  1. Keitä perunat ja kuori ne höyryttämisen jälkeen. Soseuta perunat ja sekoita jauhot joukkoon.
  2. Jätä perunat peitettyinä imeltymään lämpimään paikkaan useaksi tunniksi.
  3. Sekoita muutaman kerran imeltymisen aikana.
  4. Lisää maito ja mausta seos mineraalisuolalla sekä muskottipähkinällä. Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista imelletty perunalaatikko 150 asteen uuninlämmössä. Paistoaika on noin kaksi tuntia.

Katso myös: Perinteiset joululaatikot tuovat joulun ruokapöytään – katso 6 herkullista ohjetta!

Lue myös Kotiliesi.fi: Perinteinen lanttulaatikko

X