Imelletty perunalaatikko
Imelletty perunalaatikko valmistuu uuninlämmössä muutamassa tunnissa. Valitse perunalaatikkoa varten jauhoinen perunalajike. Tarjoile laatikko kinkun tai kasvisruokien kanssa.
Ainekset
Imelletty perunalaatikko
- 2 kg jauhoisia perunoita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 8 dl maitoa
- 2 tl mineraalisuolaa
- muskottipähkinää
Valmistusohje
Imelletty perunalaatikko valmistuu näin:
- Keitä perunat ja kuori ne höyryttämisen jälkeen. Soseuta perunat ja sekoita jauhot joukkoon.
- Jätä perunat peitettyinä imeltymään lämpimään paikkaan, esimerkiksi mietoon (50 astetta) uunin lämpöön useaksi tunniksi. Imeltymisen pitäisi tapahtua noin neljässä tunnissa. Jos imeltyminen ei siihen mennessä tapahtunut, anna laatikon imeltyä vielä pari tuntia tai, jos aika on kortilla, lisää seokseen tilkka siirappia.
- Sekoita muutaman kerran imeltymisen aikana.
- Lisää maito ja mausta seos mineraalisuolalla sekä muskottipähkinällä. Kaada seos voideltuun vuokaan, älä täytä vuokaa ihan piripintaan, sillä perunaseos kuohuu ja kuplii kypsennyksen aikana. Paista perunalaatikko 150 asteen uuninlämmössä. Paistoaika on noin kaksi tuntia.
Vinkki: Imelletty perunalaatikko sopii myös pakastettavaksi. Jos pakastat laatikon, tee se ennen kypsennystä.
Katso myös: Perinteiset joululaatikot tuovat joulun ruokapöytään – katso 6 herkullista ohjetta!
Lue myös Kotiliesi.fi: Perinteinen lanttulaatikko
Kommentit
Imelletty perunalaatikko. Toimivaksi modifioitu ohje. Arkiruoka vaikkapa kerran viikossa.
Valmistusaika noin 6 tuntia.
Ainekset
2 kg perunoita
1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
2 tl mineraalisuolaa
Valmistusohje
Näin valmistat imelletyn perunalaatikon.
1. Kuori perunat ja paloittele lohkoiksi. Keitä kypsiksi vähässä vedessä.
2. Soseuta perunat keittoveteen. Lisää tarvittaessa noin 80 asteista vettä niin että saadaan puuromainen sose.
3. Jäähdytä sose huolellisesti 76-77 asteiseksi.
4. Lisää jauho jäähdytettyyn soseeseen.
5. Eristä sosekattila useilla kangaskerroksilla ja jätä sose imeltymään lämpimään paikkaan 3-5 tunniksi.
6. Sekoita muutaman kerran imeltymisen aikana.
7. Lisää suola ja voi sekä maito niin että soseesta tulee sakeahko velli.
8. Kaada notkistettu sose voideltuun vuokaan. Pinnalle voi halutessa sirotella korppujauhoa ja voinokareita ja paista imelletty perunalaatikko 150-170 asteen uuninlämmössä noin kaksi tuntia.
HUOM.
Soseen voi jäähdyttää 65-70 asteiseksi ja imeltää 80 asteisessa sähköuunissa 3-5 tuntia.
Kommentit
Nämä tuli mieleen!
Perunat voi keittää myös kuorittuna. Vähässä vedessä keitettynä perunat voi soseuttaa suoraan veteen.
Missään vaiheessa soseen lämpötila ei saa laskea hapattamisreaktion lämpötilaan eli alle 60 asteen.
Imellyttäminen tulee suorittaa 65 asteessa 1-2 tuntia ja 75 asteessa 1-2 tuntia imellystä voi jatkaa niin että kokonaisimellyttämisajaksi tulee 3-6 tuntia.
Imelletty perunalaatikko. Toimivaksi modifioitu ohje. Arkiruoka vaikkapa kerran viikossa.
Valmistusaika noin 6 tuntia.
Ainekset
2 kg perunoita
1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
2 tl mineraalisuolaa
Valmistusohje
Näin valmistat imelletyn perunalaatikon.
1. Kuori perunat ja paloittele lohkoiksi. Keitä kypsiksi vähässä vedessä.
2. Soseuta perunat keittoveteen. Lisää tarvittaessa noin 80 asteista vettä niin että saadaan puuromainen sose.
3. Jäähdytä sose huolellisesti 76-77 asteiseksi.
4. Lisää jauho jäähdytettyyn soseeseen.
5. Eristä sosekattila useilla kangaskerroksilla ja jätä sose imeltymään lämpimään paikkaan 3-5 tunniksi.
6. Sekoita muutaman kerran imeltymisen aikana.
7. Lisää suola ja voi sekä maito niin että soseesta tulee sakeahko velli.
8. Kaada notkistettu sose voideltuun vuokaan. Pinnalle voi halutessa sirotella korppujauhoa ja voinokareita ja paista imelletty perunalaatikko 150-170 asteen uuninlämmössä noin kaksi tuntia.
HUOM.
Soseen voi jäähdyttää 65-70 asteiseksi ja imeltää 80 asteisessa sähköuunissa 3-5 tuntia.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous