Reseptit

Meloni-fenkolisalaatti

Meloni-fenkolisalaatti täydennetään rapeaksi paahdetulla pekonilla ja pähkinäisellä dukkahilla. Tähän salaattiin rakastut!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Meloni-fenkolisalaatti

  • 1 pkt pekonia
  • 1 fenkoli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 tl sokeria
  • 800 g melonia (yhtä tai useampaa lajia)
  • 1 kerä rapeaa salaattia

Dukkah

  • 1/2 dl manteleita rouhittuina
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 tl chililastuja
  • 1 tl juustokuminaa
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Meloni-fenkolisalaatti tehdään helposti näin:

1. Paista pekoni rapeaksi pannulla tai uunissa. Jäähdytä ja leikkaa veitsellä muruksi.

2. Suikaloi fenkoli ja sekoita suikaleiden joukkoon oliivi­öljy, etikka, suola, mustapippu­ri ja sokeri. Jätä tekeytymään.

3. Valmista dukkah. Mittaa kaikki ainekset paistinpan­ nulle suolaa lukuun ottamatta ja paahda muutama minuutti keskilämmöllä, niin että maus­teet alkavat tuoksua. Ripottele joukkoon hieman sormisuolaa ja kaada sivuun odottamaan.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

5. Kokoa meloni-fenkolisalaatti. Paloittele melonit ja revi salaatti. Levitä salaatti vadille ja asettele päälle melonipalat. Lusikoi päälle maustunut fenkoli liemineen. Ripottele päälle rapea pekonimuru ja reilusti dukkahia.

6. Valuta lopuksi kastike salaa­tin pinnalle ja tarjoa.

Katso myös: Meloni-oliivisalaatti ja mansikkavinaigrette

Katso myös Kotiliesi.fi: Sikke Sumarin marinoitu melonisalaatti

X