Meloni-fenkolisalaatti
Meloni-fenkolisalaatti täydennetään rapeaksi paahdetulla pekonilla ja pähkinäisellä dukkahilla. Tähän salaattiin rakastut!
Ainekset
Meloni-fenkolisalaatti
- 1 pkt pekonia
- 1 fenkoli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2 tl sokeria
- 800 g melonia (yhtä tai useampaa lajia)
- 1 kerä rapeaa salaattia
Dukkah
- 1/2 dl manteleita rouhittuina
- 1/2 dl kurpitsansiemeniä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 1 tl chililastuja
- 1 tl juustokuminaa
- sormisuolaa
Valmistusohje
Meloni-fenkolisalaatti tehdään helposti näin:
1. Paista pekoni rapeaksi pannulla tai uunissa. Jäähdytä ja leikkaa veitsellä muruksi.
2. Suikaloi fenkoli ja sekoita suikaleiden joukkoon oliiviöljy, etikka, suola, mustapippuri ja sokeri. Jätä tekeytymään.
3. Valmista dukkah. Mittaa kaikki ainekset paistinpan nulle suolaa lukuun ottamatta ja paahda muutama minuutti keskilämmöllä, niin että mausteet alkavat tuoksua. Ripottele joukkoon hieman sormisuolaa ja kaada sivuun odottamaan.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.
5. Kokoa meloni-fenkolisalaatti. Paloittele melonit ja revi salaatti. Levitä salaatti vadille ja asettele päälle melonipalat. Lusikoi päälle maustunut fenkoli liemineen. Ripottele päälle rapea pekonimuru ja reilusti dukkahia.
6. Valuta lopuksi kastike salaatin pinnalle ja tarjoa.
Katso myös: Meloni-oliivisalaatti ja mansikkavinaigrette
Katso myös Kotiliesi.fi: Sikke Sumarin marinoitu melonisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous