Meloni-oliivisalaatti ja mansikkavinaigrette
Meloni-oliivisalaatti tuo raikkautta lounaspöytään. Mansikkavinaigrette kruunaa salaatin.
Ainekset
- 1/2 cantaloupe- tai hunajamelonia
- 1/4 vesimelonia
- 1 kurkku
- 2 ruukkua vihreää salaattia
- 1 ruukku rucolaa
- 100 g kalamataoliiveja
kastike:
- 1 dl mansikoita kuutioituna
- 2 rkl valko- tai punaviinietikkaa
- suolaa ja sokeria
- mustapippuria
- 0.5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Tässä meloni-oliivisalaatin ja mansikkavinaigretten ohje.
1. Valmista ensin kastike. Kuutioi mansikat pieneksi. Annostele kulhoon etikka ja mausteet. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää mansikat kastikkeeseen ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki jääkaapissa.
2. Kuutioi melonit ja huuhtele ja viipaloi kurkku.
3. Revi salaatti ja rucola lautasille ja asettele päälle melonit, kurkkuviipaleet ja oliivit.
4. Lusikoi meloni-oliivisalaatin päälle mansikkavinaigrette-kastike ja tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous