Reseptit

Meloni-oliivisalaatti ja mansikkavinaigrette

Meloni-oliivisalaatti tuo raikkautta lounaspöytään. Mansikkavinaigrette kruunaa salaatin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 cantaloupe- tai hunajamelonia
  • 1/4 vesimelonia
  • 1 kurkku
  • 2 ruukkua vihreää salaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 100 g kalamataoliiveja

kastike:

  • 1 dl mansikoita kuutioituna
  • 2 rkl valko- tai punaviinietikkaa
  • suolaa ja sokeria
  • mustapippuria
  • 0.5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Tässä meloni-oliivisalaatin ja mansikkavinaigretten ohje.

1. Valmista ensin kastike. Kuutioi mansikat pieneksi. Annostele kulhoon etikka ja mausteet. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää mansikat kastikkeeseen ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki jääkaapissa.

2. Kuutioi melonit ja huuhtele ja viipaloi kurkku.

3. Revi salaatti ja rucola lautasille ja asettele päälle melonit, kurkkuviipaleet ja oliivit.

4. Lusikoi meloni-oliivisalaatin päälle mansikkavinaigrette-kastike ja tarjoile.

X