Reseptit

Melonileivos

Vesimelonileivos kootaan melonista, kermavaahdosta ja tuoreista marjoista. Hauskat ja helpot herkut sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Melonileivos

  • 1 kg vesimelonia kuorittuna
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 dl turkkilaista jugurttia tai maitorahkaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 200 g tuoreita mustikoita ja vadelmia
  • muutama tuore mintunlehti

Valmistusohje

Melonileivos tehdään helposti näin:

1. Leikkaa meloni noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Ota vii­paleista pyöreällä muotilla tai ohutreunaisella juomalasilla pyöreitä ’leivospohjia’ 8 kpl.

2. Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon jugurtti tai rahka. Mausta seos tomu­- ja vanilja­sokerilla.

3. Kokoa leivokset. Nostele neljä pyöreää meloniviipaletta lautasille tai vadille. Ripottele pinnoille mantelirouhetta ja valuta päälle hieman tummaa siirappia. Lisää kermavaahtoa ja marjoja. Nosta päälle toiset meloniviipaleet, ripottele pin­noille mantelirouhetta, lisää kermavaahto ja koristele pinta marjoilla, siirapilla ja mintun­ lehdillä. Tarjoa melonileivos heti.

Katso myös: Vesimelonitikkari

Katso myös Kotiliesi.fi: Vesimelonikakku

X