Melonileivos
Vesimelonileivos kootaan melonista, kermavaahdosta ja tuoreista marjoista. Hauskat ja helpot herkut sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon.
Ainekset
Melonileivos
- 1 kg vesimelonia kuorittuna
- 4 dl vispikermaa
- 1 dl turkkilaista jugurttia tai maitorahkaa
- 1/2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 dl tummaa siirappia
- 200 g tuoreita mustikoita ja vadelmia
- muutama tuore mintunlehti
Valmistusohje
Melonileivos tehdään helposti näin:
1. Leikkaa meloni noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Ota viipaleista pyöreällä muotilla tai ohutreunaisella juomalasilla pyöreitä ’leivospohjia’ 8 kpl.
2. Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon jugurtti tai rahka. Mausta seos tomu- ja vaniljasokerilla.
3. Kokoa leivokset. Nostele neljä pyöreää meloniviipaletta lautasille tai vadille. Ripottele pinnoille mantelirouhetta ja valuta päälle hieman tummaa siirappia. Lisää kermavaahtoa ja marjoja. Nosta päälle toiset meloniviipaleet, ripottele pinnoille mantelirouhetta, lisää kermavaahto ja koristele pinta marjoilla, siirapilla ja mintun lehdillä. Tarjoa melonileivos heti.
Katso myös: Vesimelonitikkari
Katso myös Kotiliesi.fi: Vesimelonikakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous