Reseptit

Melonisorbetti

Melonisorbetti on superhelppo tehdä ja viilentää ihanasti kesäpäivänä. Lisää mausteeksi sitruunaa ja minttua, nam!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Melonisorbetti

  • 1 kg vesimelonia kuorittuna
  • 1 1/2 dl glukoosisiirappia
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 ruukku tuoretta minttua

Valmistusohje

Melonisorbetti tehdään helposti näin:

1. Mittaa meloni tehosekoitti­meen ja sekoita tasaiseksi.

2. Lisää muut aineet ja anna koneen pyöriä, niin että seos on tasaista.

3. Kaada sorbetti pitkänomai­seen vuokaan tai annosvuo­kiin ja pakasta vähintään 6 tuntia mieluiten yön yli.

4. Ota melonisorbetti pehmenemään noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Katso myös: Helpot meloni-mojitomehujäät

Katso myös Kotiliesi.fi: Vesimeloni-kiivijäätelötikut

X