Reseptit

Misolohi

Japanilainen soijapavuista valmistettu maustetahna miso tuo uhkean umamimaisen maun uuniloheen. Ruoka sopii myös FODMAP-ruokavalioon.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lohifileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl misotahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl kalakastiketta
  • 1 ps (80 g) babypinaattia
  • 1/2 dl hienonnettuasipulinvartta tai ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pyyhi lohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Nosta filee leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa.

2. Sekoita kulhossa misotahna, soija, sitruunanmehu ja kalakastike. Levitä seos lohifileen päälle.

3. Huuhtele pinaatit lävikössä tai salaattilingossa. Levitä puolet pinaatinlehdistä kalan päälle. Kypsennä uunin keskitasolla 25 minuuttia.

4. Lisää kypsän lohen päälle loput pinaatinlehdet ja hienonnettu sipulinvarsi tai ruohosipuli. Tarjoile lohi keitetyn kvinoan ja perunoiden kanssa.

Vinkki: Voit kypsentää lohifileen vierellä uunissa pieneksi lohkottuja öljyttyjä perunoita.

Huom! Raaka sipuli sisältää paljon kiellettyjä FODMAP-yhdisteitä, mutta vihreitä sipulinvarsia ja ruohosipulia voi hyvin lisätä ruokiin.

X