Reseptit

Munakoisopihvit

Munakoisopihvit on helppo keino lisätä kasvisruokaa perheen ruokapöytään. Ne taatusti maistuvat jokaiselle!

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl täysjyväriisiä
  • 2 pientä munakoisoa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 3 rkl dukkah-mausteseosta
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • veitsenkärjellinen rouhittua mustapippuria
  • tuoretta korianteria koristeeksi

Valmistusohje

1. Kypsennä täysjyväriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa munakoisot puolentoista sentin viipaleiksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle kevyesti suolaa ja anna vetäytyä puolisen tuntia. Huuhdo ja kuivaa palat. Poista lusikalla sisus niin, että renkaisiin jää vain hieman sisusta. Levitä munakoisorenkaat pellille. Sipaise renkaiden pintaan kevyesti öljyä.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki pannulla. Hienonna munakoison sisus ja lisää pannulle. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Anna kasvisten pehmentyä hetken aikaa. Nosta pannu syrjään ja sekoita joukkoon riisi, tomaattisose, dukkah-mauste, ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita täyte huolella sekaisin.

3. Täytä munakoisorenkaat tasaisesti kasvistäytteellä. Pirskota pannulle väleihin muutama ruokalusikallinen vettä ja peitä pelti foliolla. Kypsennä kasvispihvit 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele pihvit korianterilla ja tarjoile pääruokana raikkaan salaatin kera.

600 kJ (140 kcal) 1 annos

X