Reseptit

Nokkos-kinkkupannukakku

Nokkoset ovat oikeaa voimaruokaa. Hyödynnä tätä alkukesän herkkua nokkos-kinkkupannukakussa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nokkospannukakku

  • 2 l tuoreita nokkosenlehtiä
  • vettä
  • 1 nippu kevätsipuleita
  • 250 g palvikinkkua
  • 1 l maitoa
  • 3 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Nokkospannukakku tehdään näin:

Nokkospannukakku saa tässä ohjeessa makua palvikinkusta. Pannukakkuun voi käyttää kinkun sijaan savukalaa tai tehdä sen pelkistä vihanneksista. Nokkosten lisäksi siihen sopii esimerkiksi raastettu kesäkurpitsa.

1. Huuhdo ja kiehauta nokkosenlehdet. Purista nokkosista vesi pois ja hienonna ne. Hienonna kevätsipulit ja kinkku. Vatkaa munat maidon joukkoon.

2. Vatkaa jauhot nesteen joukkoon vähitellen niin, että taikinasta tulee tasaista.

3. Sekoita hienonnettu nokkonen, kevätsipulit ja kinkku taikinaan. Mausta taikina mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

4. Kaada taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipannuun ja paista 200 asteen lämmössä noin puoli tuntia. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki: Kerää vain pieniä nokkosenlehtiä puhtaalta kasvupaikalta. Suojaa kädet talouskäsineillä, kun käsittelet nokkosia. Keitetyt nokkoset eivät enää polta.

Kaipaatko lisää suolaisten pannukakkujen ohjeita? Kokeile vaikkapa pizzapannaria, juurespannaria tai blinipannaria.

Katso myös Kotiliesi.fi:  Hernekeitto ja pannarit, mausteinen makkarapata sekä 5 muuta talven suosikkiruokaa – nappaa tästä ohjeet!

X