Reseptit

Omenaiset juustokakkukulhot

8.9.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Paistamatta ja ilman liivatetta tehdyissä juustokakuissa on keksimurupohja ja täytteenä karamellisoituja omenoita. Voit koota kakut annos­kulhoihin tai vaikka isoihin teekuppeihin.

Ainekset

Omenaiset juustokakkukulhot:

6 kpl (n. 700 g) kotimaisia omenoita
50 g voita
1/2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia

Pohja:

200 g kandisokerikeksejä (esim. Bastogne)
75 g voita

Juustoseos:

2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi. Sulata voi ja fariinisokeri paistinpannulla. Lisää omenakuutiot ja kuumenna hiljalleen, kunnes omenat pehmenevät mutta eivät soseudu. Mausta seos kanelilla.

2. Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sulata voi mikrossa ja sekoita murusiin. Painele muruseos annoskulhojen pohjalle. Säästä vähän seosta kakkujen pinnalle. Lisää paistetut omenakuutiot keksien päälle.

3. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto vatkaimella. Kääntele sekaan kermavaahto. Mausta juustoseos sitruunan kuorella ja mehulla. Levitä seos päällimmäiseksi kulhoihin.

4. Peitä kulhot kelmulla ja anna kakkujen tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme