Omenaiset juustokakkukulhot
Paistamatta ja ilman liivatetta tehdyissä juustokakuissa on keksimurupohja ja täytteenä karamellisoituja omenoita. Voit koota kakut annoskulhoihin tai vaikka isoihin teekuppeihin.
Ainekset
Omenaiset juustokakkukulhot:
- 6 kpl (n. 700 g) kotimaisia omenoita
- 50 g voita
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
Pohja:
- 200 g kandisokerikeksejä (esim. Bastogne)
- 75 g voita
Juustoseos:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi. Sulata voi ja fariinisokeri paistinpannulla. Lisää omenakuutiot ja kuumenna hiljalleen, kunnes omenat pehmenevät mutta eivät soseudu. Mausta seos kanelilla.
2. Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sulata voi mikrossa ja sekoita murusiin. Painele muruseos annoskulhojen pohjalle. Säästä vähän seosta kakkujen pinnalle. Lisää paistetut omenakuutiot keksien päälle.
3. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto vatkaimella. Kääntele sekaan kermavaahto. Mausta juustoseos sitruunan kuorella ja mehulla. Levitä seos päällimmäiseksi kulhoihin.
4. Peitä kulhot kelmulla ja anna kakkujen tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous