Reseptit

Omenaiset juustokakkukulhot

Paistamatta ja ilman liivatetta tehdyissä juustokakuissa on keksimurupohja ja täytteenä karamellisoituja omenoita. Voit koota kakut annos­kulhoihin tai vaikka isoihin teekuppeihin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenaiset juustokakkukulhot:

  • 6 kpl (n. 700 g) kotimaisia omenoita
  • 50 g voita
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia

Pohja:

  • 200 g kandisokerikeksejä (esim. Bastogne)
  • 75 g voita

Juustoseos:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi. Sulata voi ja fariinisokeri paistinpannulla. Lisää omenakuutiot ja kuumenna hiljalleen, kunnes omenat pehmenevät mutta eivät soseudu. Mausta seos kanelilla.

2. Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sulata voi mikrossa ja sekoita murusiin. Painele muruseos annoskulhojen pohjalle. Säästä vähän seosta kakkujen pinnalle. Lisää paistetut omenakuutiot keksien päälle.

3. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto vatkaimella. Kääntele sekaan kermavaahto. Mausta juustoseos sitruunan kuorella ja mehulla. Levitä seos päällimmäiseksi kulhoihin.

4. Peitä kulhot kelmulla ja anna kakkujen tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

X