Omenatorttu
Ainekset
pohja:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tomusokeria
- 100 g voita tai margariinia
- 2 keltuaista
täyte:
- 4 dl omenahilloketta
- 4 happoista omenaa
- 2 rkl voisulaa tai juoksevaa margariinia
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl kanelia
Valmistusohje
Nypi jauhot, tomusokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina tasaisesti piirasvuoan pohjaan ja reunoille. Tue reunat kaksinkertaisen folion avulla ja pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.
Halkaise sillä aikaa päälle tulevat omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenanpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Ota vuoka uunista ja poista folio.
Levitä esipaistetun pohjan päälle omenahilloke. Levitä omenahillokkeen päälle omenaviipaleet kauniisti limittäin. Voitele viipaleet voilla tai margariinilla ja ripottele pinnalle sokeria sekä kanelia. Jatka paistamista noin puoli tuntia.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous