18.6.2012

Omenatorttu

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
100 g voita tai margariinia
2 keltuaista

täyte:

4 dl omenahilloketta
4 happoista omenaa
2 rkl voisulaa tai juoksevaa margariinia
3 rkl sokeria
1 rkl kanelia

Valmistusohje

Nypi jauhot, tomusokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina tasaisesti piirasvuoan pohjaan ja reunoille. Tue reunat kaksinkertaisen folion avulla ja pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

Halkaise sillä aikaa päälle tulevat omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenanpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Ota vuoka uunista ja poista folio.

Levitä esipaistetun pohjan päälle omenahilloke. Levitä omenahillokkeen päälle omenaviipaleet kauniisti limittäin. Voitele viipaleet voilla tai margariinilla ja ripottele pinnalle sokeria sekä kanelia. Jatka paistamista noin puoli tuntia.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.