Reseptit

Omenahilloke

Omenahilloke syntyy syksyn omenasadosta. Hilloke on loistava lisä esimerkiksi ohukaisten päälle tai vaikkapa erilaisiin leivonnaisiin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Pekka Holmström

Omenehilloke maistuu kanelilta ja sopii niin juustojen , puuron kuin lettujen seuraan.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenahilloke

  • 1 kg happoisia omenoita
  • 1 dl vettä
  • 1-2 dl sokeria omenien happoisuuden mukaan
  • 1 kanelitanko

Valmistusohje

Omenahilloke valmistuu näin helposti:

1. Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenanpuolikkaat kuutioiksi.

2. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää omenakuutiot ja hauduta miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes omenat alkavat hajota. Poista kanelitanko ja anna hillokkeen jäähtyä.

Vinkki: Omenahilloke maistuu puuron tai ohukaisten kanssa. Sitä voi käyttää erilaisissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet omenahillon

 

X