Omenahilloke
Omenahilloke syntyy syksyn omenasadosta. Hilloke on loistava lisä esimerkiksi ohukaisten päälle tai vaikkapa erilaisiin leivonnaisiin.
Ainekset
Omenahilloke
- 1 kg happoisia omenoita
- 1 dl vettä
- 1-2 dl sokeria omenien happoisuuden mukaan
- 1 kanelitanko
Valmistusohje
Omenahilloke valmistuu näin helposti:
1. Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenanpuolikkaat kuutioiksi.
2. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää omenakuutiot ja hauduta miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes omenat alkavat hajota. Poista kanelitanko ja anna hillokkeen jäähtyä.
Vinkki: Omenahilloke maistuu puuron tai ohukaisten kanssa. Sitä voi käyttää erilaisissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet omenahillon
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous