Paahdettu punajuuri-granaattiomenasalaatti
Paahdetut punajuuret ja granaattiomenansiemenet ovat herkullinen yhdistelmä. Granaattiomenat säilyvät syömäkelpoisena parhaiten jääkaapissa.
Ainekset
Paahdettu punajuuri-granaattiomenasalaatti
- 1 kg nuoria, pieniä punajuuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 granaattiomena
- 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua, tilliä
- 1/2 dl rouhittuja pistaasipähkinänsydämiä
Appelsiini-hunajakastike
- 1/2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Paahdettu punajuuri-granaattiomenasalaatti tehdään näin helposti:
1. Kuori ja lohko punajuuret. Nosta punajuuret leivinpaperille uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat haarukalla kokeiltaessa kypsiltä.
2. Irrota granaattiomenansiemenet kuorista. Laita paahdetut punajuuret kulhoon ja sekoita joukkoon loput salaatin ainekset. Sekoita kastike ja viimeistele sillä paahdettu punajuuri-granaattiomenasalaatti. Anna maustua hetken aikaa ennen tarjoilua.
Granaattiomena sopii salaatteihin
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy raikas avokadosalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous