Reseptit

Paahdettu punajuuri-granaattiomenasalaatti

Paahdetut punajuuret ja granaattiomenansiemenet ovat herkullinen yhdistelmä. Granaattiomenat säilyvät syömäkelpoisena parhaiten jääkaapissa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu punajuuri-granaattiomenasalaatti

  • 1 kg nuoria, pieniä punajuuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 granaattiomena
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua, tilliä
  • 1/2 dl rouhittuja pistaasipähkinänsydämiä

Appelsiini-hunajakastike

  • 1/2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettu punajuuri-granaattiomenasalaatti tehdään näin helposti:

1. Kuori ja lohko punajuuret. Nosta punajuuret leivinpaperille uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat haarukalla kokeiltaessa kypsiltä.

2. Irrota granaattiomenansiemenet kuorista. Laita paahdetut punajuuret kulhoon ja sekoita joukkoon loput salaatin ainekset. Sekoita kastike ja viimeistele sillä paahdettu punajuuri-granaattiomenasalaatti. Anna maustua hetken aikaa ennen tarjoilua.

Granaattiomena sopii salaatteihin

883380-punajuurta_granaattiomenaa.jpg

Punajuuria, vuohenjuustoa ja granaattiomenaa

955181-ananas_appelsiinisalaatti_granaattiomenaa.jpg

Ananas-appelsiinisalaatti ja granaattiomenaa

832615-AN12293K_96.jpg

Sahramilla maustettu bulgursalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy raikas avokadosalaatti

X