Reseptit

Paistettu jogurtti

Paistettu jogurtti maistuu ja tuntuu suussa aivan juustokakulta. Nopeasti sekoitettava herkku syntyy vain neljästä raaka-aineesta. Jogurtin voi paistaa myös pienissä annosvuoissa. Herkun voi valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin odottelemaan.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistettu jogurtti

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl kondensoitua maitoa
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Lisäksi

  • 250 g mansikoita
  • 1 dl tuoretta vahvaa minttua

Valmistusohje

Paistettu jogurtti tehdään helposti näin:

1. Sekoita kulhossa jogurtti, kuohukerma ja kondensoitu maito. Pese sitruuna ja raasta sen kuori jogurttiseoksen joukkoon.

2. Kaada jogurtti laakeaan, noin 20 cm x 15 cm kokoiseen uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia.

3. Huuhtele mansikat tarvittaessa, poista kannat ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna mintunlehdet. Lisää mansikat ja minttu paistetun jogurtin päälle.

Katso myös: Kookosjogurtti

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä maustamattomasta jogurtista?

X