Reseptit

Pakastekalakeitto

Pakastekalakeitto sisältää runsaasti kasviksia ja mukavasti mausteita. Helppo ja nopea kalakeitto onnistuu myös tuoreesta kalasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pakastekalakeitto

  • 1 pkt (400 g) pakasteseitiä tai kirjolohta fileenä
  • 1 purjosipuli (valkoinen osa)
  • 1/2 paprika
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 200 g parsakaalia
  • 1 l vettä
  • 2 kala-annosfondia
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 5 maustepippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna
  • (1 dl kasvipohjaista ruokafraichea)

Valmistusohje

1. Leikkaa kohmeinen pakastekala kuutioiksi tai viipaloi nahaton kirjolohifilee. Halkaise purjon valkoinen osa pitkittäin. Huuhtele hiekka lehtien välistä, ja suikaloi purjo. Kuutioi paprika. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Irrota parsakaalin kukinnot.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sekaan kalafondi, mausteet ja tomaattipyree. Laita kasvikset parsakaalia lukuun ottamatta kiehumaan kalaliemeen. Lisää parsakaalin kukinnot ja kalapalat, kun perunat ovat melkein kypsiä. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Viimeistele pakastekeitto hienonnetulla tillillä ja pyöristä maku halutessasi ruokafraichella.

Katso myös: Intialainen kalakeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Perinteinen lohikeitto

X