Pannukakut
Paksut ja mehevät pannukakut sopivat herkutteluun, brunssille tai vaikka hitaalle viikonloppuaamiaiselle.
Ainekset
- 1 kananmuna
- 1 3/4 dl maitoa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- tuoreita marjoja
- vaniljajäätelöä
- vaahterasiirappia
Valmistusohje
Vaahdota kananmuna ja sekoita joukkoon maito ja rypsiöljy.
Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita muiden ainesten kanssa tasaiseksi massaksi. Taikinan tulee olla paksua, mutta valuvaa. Lisää tarvittaessa jauhoja tai maitoa.
Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja heitä pannulle nokare voita. Nosta pari ruokalusikallista taikinaa pannulle ja paista pari minuuttia per puoli, kunnes pannukakulla on kaunis, kullanruskea paistopinta. Paista loppu taikina samoin, lisäten voita aina tarpeen mukaan.
Tarjoa tuoreiden marjojen, vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.
Resepti on kirjasta Isät kokkaa (Cozy publishing).
Amerikkalaiset ricottapannukakut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous