Reseptit

Pannukakut

Paksut ja mehevät pannukakut sopivat herkutteluun, brunssille tai vaikka hitaalle viikonloppuaamiaiselle.

Teksti:
Isät kokkaa
Kuvat:
Viola Minerva Virtamo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kananmuna
  • 1 3/4 dl maitoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • tuoreita marjoja
  • vaniljajäätelöä
  • vaahterasiirappia

Valmistusohje

Vaahdota kananmuna ja sekoita joukkoon maito ja rypsiöljy.

Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita muiden ainesten kanssa tasaiseksi massaksi. Taikinan tulee olla paksua, mutta valuvaa. Lisää tarvittaessa jauhoja tai maitoa.

Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja heitä pannulle nokare voita. Nosta pari ruokalusikallista taikinaa pannulle ja paista pari minuuttia per puoli, kunnes pannukakulla on kaunis, kullanruskea paistopinta. Paista loppu taikina samoin, lisäten voita aina tarpeen mukaan.

Tarjoa tuoreiden marjojen, vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.

Resepti on kirjasta Isät kokkaa (Cozy publishing).

Amerikkalaiset_pannukakut

Amerikkalaiset pannukakut

amerikkalaiset ricottapannukakut

Amerikkalaiset ricottapannukakut

banaaniletut

Vaahterasiirappi-banaanipannarit

Kotiliesi.fi: Suklaa-kookospannarit

X