Reseptit

Parmesaani-hernepasta

Parmesaani-­herne­pasta on helpointa ja maukkainta pika­ruokaa ikinä. Jos sinulla ei ole tuoreherneitä, pastaan sopivat myös pakasteherneet.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parmesaani-hernepasta:

  • 400 g tagliatelle-nauhapastaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • tilkka valkoviiniä
  • 400 g tuoreita herneitä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 100 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 3 rkl kurpitsansiemeniä paahdettuna

Valmistusohje

1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää sitten herneet ja mausta suolalla ja mustapippurilla sekä sitruunan kuoriraasteella.

3. Lisää kuuma valutettu pasta paistinpannulle ja kääntele ainekset nopeasti sekaisin. Älä enää kypsennä pastaa, ettei se muutu tahmean pehmeäksi.

4. Jaa pasta lautasille ja ripottele pinnalle runsaasti parmesaania. Viimeistele paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

X