Reseptit

Parsaa ja korvasienimuhennosta

Keitetyt parsat tarjoillaan korvasienimuhennoksen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g parsaa
  • vettä, mineraalisuolaa
  • ripaus sokeria

Korvasienimuhennos

  • 2.5 dl kahteen kertaan keitettyjä korvasieniä
  • 1 sipuli tai 2-3 kevätsipulia
  • tilkka öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 dl ruokakermaa (rasvaa 7 %)
  • 1 rkl kuivaa sherryä
  • ripaus mineraalisuolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

 

Tee ensin korvasienimuhennos. Hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipuli tai kevätsipulit.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää korvasienet sekä sipuli ja paista niitä, kunnes sipuli on pehmennyt. Ripottele jauhot joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää kasvisliemi sekä ruokakerma koko ajan hämmentäen. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta muhennosta noin 10 minuuttia. Mausta muhennos sherryllä sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Kuori parsat ohuelti parsankuorijalla tai perunankuorimaveitsellä. Leikkaa terävällä veitsellä niiden tyvipäästä pieni pala pois. Kiehauta vesi, mineraalisuola ja sokeri laakeassa kattilassa. Vettä tulee olla sen verran, että se peittää parsat kokonaan. Lisää parsat ja keitä niitä noin viisi minuuttia. Varo keittämästä parsoja liian kauan, etteivät ne menetä napakkuuttaan. Nosta parsat reikäkauhalla kattilasta pyyhkeen päälle valumaan.

X