Reseptit

Parsakaali-seesaminuudelit

Parsakaali-seesaminuudelit on täynnä ihania makuja. Umaminen sieniliemi on ruoan sielu, jolle ryhtiä antavat chili ja inkivääri.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsakaali-seesaminuudelit

  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 punasipuli
  • 200 g valkokaalia
  • 400 g parsakaalia
  • 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • 1/2-1 limetin mehu

Lisäksi

  • 1 l sienilientä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl chilikastiketta (esim. srirachakastiketta)
  • 1/4 tl suolaa
  • 150 g munanuudeleita
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Parsakaali-seesaminuudelit tehdään helposti näin:

1. Laita sieniliemi kuumenemaan. Voit käyttää valmista sienilientä tai valmistaa sen fondista.

2. Kuori ja suikaloi inkivääri. Viipaloi chilipalko (poista siemenet, jos et halua tosi tulista ruokaa) ja punasipuli. Suikaloi kaali ja pese sekä paloittele parsakaali.

3. Kuumenna seesamiöljy korkeareunaisessa paistinpannussa tai wokkipannussa. Lisää inkivääri, chili ja sipuli. Paista hetki, mutta älä polta.

4. Lisää pannulle kaalisuikaleet ja jatka paistamista, niin että kaali pehmenee ja saa väriä. Lisää lopuksi parsakaalit ja mausta soijakastikkeella, hunajalla ja limetin mehulla. Paista vielä pari kolme minuuttia, niin että parsakaalit pehmenevät mutta niihin jää vielä purutuntumaa.

5. Lisää tässä vaiheessa munanuudelit ja mausteet kuumaan sieniliemeen ja keitä nuudelit kypsiksi.

6. Jaa wokkikasvikset syville lautasille ja nostele viereen nuudelit. Lisää lautasille kuumaa sienilientä.

7. Viimeistele parsakaali-seesaminuudelit seesaminsiemenillä.

Katso myös: Nuudeliwokki

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaaliwokki

X